Stampin' Up! Cool Treats Stamp Set and Frozen Treats Framelits

Blog Hop Global Stamping Friends – Kinderkaarten

Global Stamping Friends LogoWelkom bij al weer de 12e blog hop van de Global Stamping Friends. Vandaag zijn er maar liefs 29 deelnemers dus er valt heel wat te zien. Deze keer is het thema kinderkaarten en ik heb daarvoor de Cool Treats stempelset en de Frozen Treats framelits gebruikt. Ik heb schudkaarten gemaakt want wat is er nou leuker dan lekker schudden met je kaart?

Misschien komen het eerste en het laatste kaartje je een beetje bekend voor. Ik maakte ze voor OnStage Amsterdam waar ik afgelopen november display stamper was. Je krijgt dan een doos met nieuwe producten uit de catalogus die nog uit moet komen en met die producten maak je dan voorbeelden voor je mede demonstrators. Ik had de mazzel dat deze geweldige bundel in mijn doos zat.

Hoe maak je nou zo’n schudkaart? Je begint met het kiezen van de vorm van je venster. Bij het kaartje hieronder heb ik gekozen voor een ovaal en heb ik het Tempting Turquoise randje gemaakt met de Layering Ovals framelits. Daarna stans je ook een ovaal uit een window sheet die net iets groter is dan het binnenste randje en iets kleiner dan het buitenste randje. Deze plak je dan op je randje maar pas op dat je niet te veel lijm gebruikt want dat zie je op je window sheet. Vervolgens plak je een Foam Adhesive Stripe achter je randje. Ga ook met je Embossing Buddy even goed langs je Adhesive Stripe zodat er straks geen schudmateriaal aan blijft plakken. Uiteindelijk leg je een hoopje schudmateriaal op je achtergrond en plak je je venster daar overheen. En dan schudden maar!

Stampin' Up! Cool Treats Stamp Set and Frozen Treats Framelits

Bij deze kaart heb ik het schudmateriaal gemaakt met de Confetti Stars Border Punch. Helaas is deze punch niet meer verkrijgbaar maar er zijn nog wel een aantal dies waarmee je sterren kunt stansen. Voor de achtergrond heb ik er vrolijk op los gestempeld met de confetti stempel.

Stampin' Up! Cool Treats Stamp Set and Frozen Treats Framelits

De Cool Treats stempelset is uitgebracht in fotopolymeer en dat heeft als voordeel dat je de stempels kunt buigen. De tekst op deze kaart is normaal recht maar door hem in een bocht op je clearblock te plakken kun je leuk de ronding van het venster volgen.

Voor het schudmateriaal heb ik voor aardbeien gekozen. Het was wel even een werkje want je moet voor elke aardbei de aardbei en het kroontje apart stempelen en daarna uitstansen maar het resultaat vind ik erg leuk.

Stampin' Up! Cool Treats Stamp Set and Frozen Treats Framelits

Bij dit kaartje heb ik gekozen voor gekleurd musketzaad als schudmateriaal. Ook heb ik met een beetje Tombow nog wat zaad op het ijsje geplakt.

De achtergrond maakte ik door met de smalle punt van de markers in de cirkels van de Seasonal Decorative Masks te tekenen. Deze maskers zijn er vorig jaar uit gegaan maar als je snel bent kun je ze nog in het Clearance Rack vinden.

Niet alle kleuren die ik op mijn kaartjes gebruikt heb zijn nog te verkrijgen maar Cucumber Crush zou je heel goed kunnen vervangen door Lemon Lime Twist en Watermelon Wonder door Real Red. En als je die twee dan combineert met Powder Pink en Pool Party krijg je weer een hele andere gave kleurencombi. Ik denk dat ik die van de week maar eens ga uitproberen.

Ik vind het leuk dat je bent komen kijken! Ik hoop dat je nieuwe inspiratie hebt opgedaan en ik wens je veel plezier bij de andere deelnemers. Door op de next button te klikken kom je bij Donna Grey uit.

Next Global Stamping Friends Blog

Groetjes Marieke

Deelnemers:

1. Sarah McDermott
2. Lisa Hardie
3. Kristie Neal Walthall
4. Courtenay Heuston
5. Rebecca Urban
6. Rachel Macleod
7. Georgia Missy Gaydos
8. Jenn Curtis Charles
9. Christine Wrede
10. Lisa Ann Bernard
11. Angélique Stempelkeuken
12. Sharon Dalton
13. Lou Kitzelman
14. Kimberley Anne Morris
15. Vicky Wright
16. Anastasia Radloff
17. Susan Vilar
18. Christina Walker
19. Ellen Woodbridge
20. Amanda Bates
21. Cary Buckham
22. Sharleen Luciano
23. Jan Musselman
24. Anita Wifladt
25. Karie Beglau
26. Marieke Bart (je bent hier)
27. Donna Gray
28. Mary Ann Kay Rossiter
29. Erica Jones

Gebruikte materialen:

 • Stempelset: Cool Treats
 • Dies: Frozen Treats, Layering Circles, Layering Ovals, Layering Squares and Stitched Shapes Framelits
 • Punch: Coffetti Stars Border (retired)
 • Masker: Seasonal Decorative Masks
 • Inkt: Cucumber Crush (retired), Daffodil Delight, Tempting Turquoise, Watermelon Wonder (retired)
 • Markers: Basic Black, Cucumber Crush (retired), Daffodil Delight, Pumpkin Pie, Tempting Turquoise, Watermelon Wonder (retired)
 • Cardstock: Cucumber Crush (retired), Crumb Cake, Daffodil Delight, Tempting Turquoise, Watermelon Wonder (retired), Whisper White
 • Overig: Foam Adhesive Stripes, (Mini) Stampin’ Dimensionals, Multipurpose Liquid Glue, Embossing Buddy

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

15 gedachten over “Blog Hop Global Stamping Friends – Kinderkaarten”

 1. These are wonderful cards. I can just see the kids sitting there for ages shaking them. Love their brightness! Bedankt voor het meedoen. (hope that is right)

 2. Wow, these cards are awesome! What great attention to detail and you’ve definitely thought outside the box. I especially love how you used the circle mask in the last card – so clever.

 3. They are all so adorable, but if I had to pick a favorite, I’d pick the clown cone. I loved getting those when I was a kid…it was not often, so it was very special when it happened 😀 Thanks for the memories!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.