Christmas Quilt Stamp Set and Quilt Builder Framelits by Stampin' Up!

Christmas Quilt

Welkom bij de BlogHop van Team Utopia. Vandaag geven we je een voorproefje van super leuke producten uit de nieuwe najaar/winter catalogus die morgen ingaat. Houd pen en papier gereed want dan kun je meteen een verlanglijst maken!

Ik heb gekozen voor de Quilted Christmas Suite. Deze bestaat uit een stempelset met bijpassende dies, een embossing folder met een quilt motief, designer series paper, embellishments en ribbon. Kijk maar eens naar de video hieronder.

Ik ben helemaal weg van de frisse combinatie van Lemon Lime Twist en Real Red. Deze heb ik dan ook bij beide kaarten gebruikt.

Christmas Quilt Stamp Set and Quilt Builder Framelits by Stampin' Up!Voor het eerste kaartje heb ik de driehoeken gebruikt. Deze stempel je met twee losse stempels zodat je verschillende kleuren kunt gebruiken. Je krijgt ze het mooiste over elkaar als je begint met de donkerste kleur. Ook de Stamp-a-ma-jig komt hierbij heel goed van pas.

Het randje met de festonsteek heb ik gemaakt door de stempel rond op mijn block te plakken. Zorg dat je stempel en clear block goed schoon zijn want anders blijft de stempel niet goed zitten.

Christmas Quilt Stamp Set and Quilt Builder Framelits by Stampin' Up!Het tweede kaartje is een beetje gekopieerd uit de folder. Bij dit kaartje heb ik de Quilt Top embossing folder gebruikt om de Real Red achtergrond te maken.

De bovenste ster heb ik gestempeld. Ik ben begonnen met het stiksteekje in Garden green. Vervolgens heb ik de stempel met de stipjes goed neer gelegd op mijn gestempelde afbeelding en vervolgens het clear block er bovenop geplakt. Zo zitten de twee parallellogrammen recht tegenover elkaar. Dit alles heb ik nog een keer herhaald met de strepen. Uiteindelijk heb ik de ster uitgestanst en het stik randje gestanst. De tweede ster is uit een stukje Quilted Christmas DSP gestanst.

De hulstblaadjes en het rode bloemetje zijn ook gestanst met de Quilt Builder Framelits Dies. Er zitten ook nog dies voor een ster, een klosje garen en een naald in de set. Met deze bundel kun je ook nog een bloem maken maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.

De Quilted Christmas Suite is helemaal gericht op kerstmis maar je kunt de dies, stempels en een deel van het DSP ook heel goed gebruiken voor bijvoorbeeld verjaardagen. Binnenkort zal ik wat voorbeelden hiervan laten zien.

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn kaarten. Ik wens je veel plezier bij de andere demonstratrices. Door op de volgende knop te klikken kom je bij Susan Wevers.

Volgende

Groetjes MariekeGebruikte materialen:

  • Stempelset: Christmas Quilt
  • Dies: Quilt Builder Framelits
  • Embossing Folder: Quilt Top
  • Inkt: Blushing Bride, Garden Green, Lemon Lime Twist, Real Read, Soft Suede
  • Cardstock: Garden Green, Lemon Lime Twist, Real Read, Whisper White
  • DSP: Quilted Christmas
  • Overig: Stamp-a-ma-jig

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 gedachten over “Christmas Quilt”

  1. Tot nu toe had ik niet zoveel met deze set, maar je hebt er echt iets moois van gemaakt! SU-per gedaan! Groetjes, Yvonne

  2. Bedankt voor je inspiratie. Ik vind het een geweldige set en je hebt me nog meer ideeën gegeven. Vooral dat festonrandje rond de cirkel, die ga ik zeker onthouden.

  3. Wat een leuke kaartjes met de set, Marieke. Hij staat op mijn wish list..En ik weet zeker dat jij nog meer leuke kaartjes daar me kan maken. Groetjes, Ingrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.