Christmas Quilt (2)

Ik vind de Christmas Quilt bundel super leuk maar ook best wel een beetje lastig en daarom had ik er nog maar twee kaartjes mee gemaakt. Super zonde want hij gaat er helaas al weer uit. Dus toen ik vorige week nog snel wat kaartjes voor mijn haakvriendinnen wilde maken was de keuze snel gemaakt.

De twee rode onderste kaarten maakte ik al eens eerder. Omdat ik niet zo heel veel tijd had heb ik me laten inspireren door Pinterest. Beter goed gejat nagemaakt dan slecht bedacht toch?

Deze kaartjes keek ik af van Angie Leach. Een deel van de boompjes zijn gestanst uit het Quilted Christmas DSP. De andere boompjes en het stammetje zijn gestempeld.

Ik had nog een boompje over van de vorige kaarten dus dat kon ik mooi gebruiken voor dit kaartje. Het idee is van Lou Kitzelman. De rode strookjes achter de tekst krijg je door de ruiten van de ster achter elkaar te stempelen.

Voor dit kaartje gebruikte ik de sterren uit het Quilted Christmas DSP. Als je de ster goed recht op het DSP legt krijg je de ruitjes met het mooie stikrandje. Door de rode en de groene ster te combineren en de vierkantjes en driehoekjes om te draaien krijg je een leuke variatie en kun je twee kaarten tegelijk maken. Altijd handig om die hele stapel kerstkaarten af te krijgen. De tekst heb ik gestempeld voordat ik het papier door de big shot draaide.

Dit kaartje keek ik ook af van Angie Leach. De ster stanste ik uit een vierkant en daarachter plakte ik een ster in een andere kleur. Dit vierkant heb ik met Foam Adhesive Strips verhoogd op een stuk DSP geplakt. Zo krijg je een leuk ruimtelijk effect.

Dit kaartje maakte ik voor mijn up José en keek ik af van Charlet Mallet. Als je de ster uitstanst houd je steeds een heleboel stukjes over. Charlet maakte hier handig gebruik van door deze met Dimensionals op een stukje DSP te plakken. De tekst op de banner komt uit de Star of Light stempelset. Met de leuke kruissteekjesstempel lijkt het net of de banner op de kaart gestikt is.

Ik ben weer helemaal geïnspireerd en deze set gaat zeker nog wel een keertje uit de kast komen. Wil jij deze set toch ook nog hebben? Bestel hem dan snel want hij is nog maar tot en met 2 januari verkrijgbaar.

Groetjes MariekeGebruikte materialen:

  • Stempelset: Christmas Quilt, Star of Light
  • Dies: Quilt Builder Framelits
  • Embossing Folder: Quilt Top
  • Inkt: Blushing Bride, Garden Green, Lemon Lime Twist, Pool Party, Real Read, Soft Suede
  • Cardstock: Garden Green, Lemon Lime Twist, Pool Party, Real Read, Whisper White
  • DSP: Quilted Christmas
  • Ribbon: Garden Green 3/8″ Stitched Satin Ribbon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.