Kaart in een doosje voor Vaderdag

Natuurlijk mag een kaartje voor Vaderdag niet ontbreken. Ik ging aan de slag met de super leuke Nailed It bundel die helaas niet is mee gegaan naar de nieuwe catalogus. Wel koos ik voor de nieuwe In Color Lemon Lime Twist om het geheel een verfrissend tintje te geven.

Ik maakte een kaart in een doosje. De basis is gemaakt van een stuk Basic Black cardstock van 25 x 13 cm. Je begint met de korte kant op 7 cm tegen de liniaal op de trimmer te leggen en rilt van boven naar beneden. Vervolgens leg je de lange kant tegen de liniaal met het stuk van 7 cm aan de bovenkant. Je rilt dan op 6 cm van boven tot de rillijn en snijdt van de rillijn naar beneden. Dit doe je ook op 12, 18 en 24 cm. Aan het einde krijg je een strookje van 1 cm wat je schuin afknipt zodat je een plakrandje krijgt. Van de flappen vouw je er drie om. De vierde laat je zodat je een rechtopstaande achterkant hebt.

In de binnenkant maak je twee schotjes van 10 bij 3 cm die je op 1 en 7 cm rilt. Om te zorgen dat je kaart goed plat in de envelop gaat plak je de schotjes in een z aan de binnenkant: het ene flapje naar voren en het andere flapje naar achteren.

Voor de handvatten van het gereedschap heb ik de zaag, schroevendraaier en hamer op Lemon Lime Twist gestempeld, deze uitgestanst en het uiteinde er vanaf geknipt. Vervolgens heb ik het gereedschap nogmaals uit zilverfolie gestanst en de handvatten er opgeplakt.

De flappen van het doosje heb ik versierd met het Smoky Slate stipjes papier uit het Caried Away DSP dat je tijdens de Sale-A-Bration kon krijgen. Je kunt ook zelf een leuk achtergrondje maken met de schroefjes die in de Nailed It stempelset zitten.

Ik hoop de je genoten hebt van mijn creatie en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Fijne Vaderdag!

Groetjes Marieke

Gebruikte materialen:

  • Stempelset: Nailed It (retired)
  • Dies: Build It Framelits (retired)
  • Inkt: Basic Black, Lemon Lime Twist
  • Cardstock: Basic Black, Lemon Lime Twist, Silver Foil
  • DSP: Caried Away (retired)
  • Overig: Clear Emboss’ Powder

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.