Nog meer kerstkaarten

Het was er niet zo van gekomen om mijn gemaakte kerstkaarten hier op mijn blog te laten zien. De eerst kerstkaarten van het jaar maakte ik al even terug met de valse gescheurde randen techniek. Een super leuke manier om een mooi verloop van kleuren op je kaart te krijgen. Hier vind je een filmpje van Patty Bennett die het goed uitlegt.

Voor deze kaarten gebruik je Glossy White cardstock en dit geeft een super mooi glanzend effect. Ik begon steeds in het midden en ging van licht naar donker om een eventuele besmetting van de inktpads te voorkomen. Bij het linker kaartje gebruikte ik twee keer Lemon Lime Twist, Old Olive en Tranquil Tide en bij het rechter kaartje gebruikte ik Garden green in plaats van Old Olive. De takjes en dennenappels zijn gestanst met de Pretty Pines Thinlits en de teksten komen uit de bijbehorende Christmas Pines stempelset.

Voor dit kaartje gebruikte ik de kleuren Soft Sky, Marina Mist en Dapper Denim. Achter de ster die is gemaakt met de Starlight Thinlits, stempelde ik een swirl van sterretjes uit de Star of Light stempelset. De bovenste ster bewerkte ik met de Wink of Stella Brush voor een subtiel glittertje.

Deze kaarten maakten we tijdens een heel gezellige Koffie & Kaart ochtend. Ik heb gebruik gemaakt van de Hug in a Mug stempelset. Helaas gaat deze er al weer uit. Echt jammer want je kunt er bijvoorbeeld ook leuke beterschapskaarten mee maken. Voor het inkleuren heb ik verschillende technieken gebruikt. Bij het groene kaartje gebruikte ik de bijpassende stempels om de blauwe en rode beker in te vullen maar dan houd je een randje over en dat vind ik niet zo mooi. Dus bij de ander afdrukken heb ik markers, inkt, blender pens en aqua painters gebruikt. Je kunt natuurlijk ook de Blends gebruiken maar die had ik toen nog niet van Sinterklaas gekregen.

Ook dit kaartje maakte ik voor een Koffie & Kaart ochtend. Het randje rond de banner maakte ik met versamark en goud embossing poeder. Helaas zit er geen die voor de banner bij dus je moet hem zelf uitknippen. De takjes zijn gestanst met de Pretty Pines Thinlits en bij deze variant gebruikte ik Wild Wasabi, Garden Green, Real Red en Gold Glimmer Paper.

Ik maakte ook nog een modernere variant in de kleuren Lemon Lime Twist, Tranquil Tide, Berry Burst en Dazzling Diamonds Glimmer Paper.

Het is dan wel geen kerst meer maar met kerstkaarten kun je niet vroeg genoeg beginnen dus hier heb je alvast wat inspiratie voor volgend jaar. Ik wens je een heel goed uiteinde en creatief nieuwjaar!

Groetjes Marieke

Gebruikte materialen:

  • Stempelsets: Christmas Pines, Hug in a Mug, Star of Light
  • Dies: Lots of Labels Framelits, Pretty Pines Thinlits, Starlight Thinlits
  • Embossing Folder: Softly Falling
  • Inkt: Berry Burst, Dapper Denim, Garden Green, Lemon Lime Twist, Marina Mist, Old Olive, Real Red, Soft Sky, Soft Suede, Tranquil Tide
  • Cardstock: Berry Burst, Dapper Denim, Glossy White, Garden Green, Lemon Lime Twist, Real Red, Soft Sky, Soft Suede, Tranquil Tide
  • Glimmer Paper: Dazzling Diamonds, Gold
  • Overig: Markers, Aqua Painters, Blender Pens, Wink of Stella Brush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.