Stempel je eigen design papier

Wist je dat je met stempels ook zelf design papier kan maken? Het design papier van deze kaarten maakte ik met de bloemen uit de Boeket vol goede wensen set. En natuurlijk gebruikte ik mijn favoriete kleuren: Poppy Parade, Pumpkin Pie, Mango Melody en So Saffron.

One Sheet Wonder with Beautiful Bouquet Stamp Set by Stampin' Up!Ik heb een A4 Whisper White genomen en ben in een hoek begonnen met stempelen. Ik heb de bloemen steeds afgewisseld en zo het vel gevuld. Je kunt ook eerst 1 bloem een aantal keer stempelen en dan een volgende bloem maar dan kom je niet altijd even goed uit.

Afmetingen One Sheet WonderAls je het hele vel vol gestempeld hebt kun je het in stukken gaan snijden. Ik heb deze afmetingen gebruikt (naar een voorbeeld van Michelle Last). Je kunt het beste beginnen met het vel doormidden te snijden op 14,85 cm. Daarna volgt de rest vanzelf.

Voor het schuine stuk leg je de punten van de rechthoek op de snijlijn van je trimmer en snij je van uit het midden eerst naar boven en dan naar beneden. Zo houd je mooie punten.

One Sheet Wonder with Beautiful Bouquet Stamp Set by Stampin' Up! Voor de kaarten heb ik verschillende tekst dies gebruikt en aangevuld met gestempelde teksten. Daarna heb ik de stukken design papier op Poppy Parade, Pumpkin Pie, Mango Melody en So Saffron cardstock geplakt.

Tag with Beautiful Bouquet Stamp and Sunshine Wishes Set by Stampin' Up!Je design papier kun je natuurlijk ook voor andere dingen dan kaarten gebruiken. Ik maakte er deze tag mee voor de deelnemers van de workshop. Misschien maak ik ook nog wel een doosje bij mijn kaarten. Dan heb ik meteen een leuk kadootje.

Ik heb ook nog een paar andere kleuren combinaties uitgeprobeerd en die zal ik later deze week showen. Met deze tutorial kun jij in ieder geval aan  de slag. Welke kleuren ga jij gebruiken?

Groetjes MariekeGebruikte materialen:

  • Stempelsets: Amazing You (retired), Boeket vol goede wensen (Beautiful Bouquet), Happy Birthday Gorgeous, Sunshine Sayings
  • Dies: Celebrate You Thinlits, Happy Birthday Thinlits, Sunshine Wishes Thinlits
  • Inkt: Memento Tuxedo Black, Mango Melody, Poppy Parade, Pumpkin Pie, So Saffron
  • Cardstock: Basic Black, Mango Melody, Poppy Parade, Pumpkin Pie, So Saffron, Whisper White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.