Kadoosje met To a Wild Rose

Stampin' Dreams Blog Hop

Welkom bij de Stampin’ Dreams Blog Hop. Vandaag is het thema een 3D project. Een goede vriendin met wie ik regelmatig knutsel werd 50. Een goede reden dus om een mooi doosje voor haar te maken. Haar favoriete kleuren zijn blauw en groen en Pretty Peacock vindt ze helemaal geweldig dus de basiskleur was snel gekozen.

Het doosje lijkt op een luciferdoosje, een bakje met een wikkel eromheen. Voor de bodem ril je een stuk van 16,5 x 25,8 cm op 1,5 cm aan alle kanten. Aan de korte kanten ril je nog een keer op 3 cm. Met deze dubbele rand kun je het lintje en de plakranden verbergen. Vergeet niet het lintje vast te maken voordat je het bakje in elkaar plakt. Ik heb hier het Old Olive / Pretty Peacock Reversible Ribbon gebruikt.

Voor de wikkel neem je twee stukken van 19,3 x 16,9 cm en ril je op 1,5 cm aan de lange zijkanten. Deze twee randen plak je vervolgens aan elkaar zodat je een wikkel krijgt.

Om de bovenkant van het doosje een beetje structuur te geven heb ik de achtergrond stans uit de Wild Rose set gestanst uit Pretty Peacock.

De bloemen zijn gestanst uit Rococo Rose en Rose Red. Rose Red is helaas niet meer verkrijgbaar maar ik vind het een super mooie combinatie met de nieuwe Rococo Rose. In plaats van Rose Red is Merry Melot ook heel mooi.

Ook het label komt uit de Wild Rose stansset. De tekst komt uit de bijbehorende To a Wild Rose stempelset en is gestempeld in Rose Red.

Natuurlijk mag een bijpassend kaartje niet ontbreken. Voor de rozen heb ik Rose Red gebruikt. Je hebt twee stempels voor de roos die je over elkaar heen stempelt. Hierdoor krijg je diepte in je roos zonder dat je hoeft af te stempelen. Voor de blaadjes gebruikte ik Old Olive en de tekst en kaart is in Pretty Peacock.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn project en ik zou het leuk vinden als je hieronder een berichtje achterlaat. Ook vind je hieronder een lijst van de andere deelnemers. Het is zeker de moeite waard om even door te hoppen. Veel plezier!

Groetjes Marieke

Deelnemers

Gebruikte materialen

  • Stempelset: To a Wild Rose
  • Stansen: Wild Rose
  • Inkt: Old Olive, Pretty Peacock, Rococo Rose, Rose Red (retired)
  • Cardstock: Blushing Bride, Old Olive, Pretty Peacock, Rococo Rose, Rose Red (retired), Whisper White
  • Overig: Old Olive / Pretty Peacock Reversible Ribbon

5 gedachten over “Kadoosje met To a Wild Rose”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.